Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

UV fertőtlenítés és vegyi tisztítás

UV fertőtlenítés és vegyi tisztítás

Egyes esetekben a helyi körülmények megkövetelik, hogy a szennyvíztisztító berendezésből kifolyó vizet még tovább tisztítsuk. Ez azt jelenti, hogy a tisztított vizet tovább kell kezelni, például, hogy csökkentsük az E-coli tartalmát. Ezt UV fertőtlenítéssel vagy klórozással tudjuk megtenni.


KLÓROZÁS

Több szennyvíztisztító rendszer használja a klórozást fertőtlenítő eljárásként. A klórozás klórvegyületek hozzáadása a vízhez, amelynek a célja, hogy elpusztítsa az összes mikroorganizmust. A klór hat a mikroorganizmusok enzimösszetételére és ilyen módon megakadályozza a további növekedésüket. A víz fertőtlenítésére különféle klórvegyületeket használnak, a vízelvezetőkhöz klór-diokszidot, a szennyvízhez pedig klórgázt, nátrium hipokloritot és kalcium hipokloritot.

A VÍZ UV FERTŐTLENÍTÉSE

Az UV fertőtlenítés hatékony módszere az összes baktérium, vírus és spóra kiirtásának, beleszámítva a kórokozókat, amelyek ellenállóak a klórral szemben. Mindez fotokémiai változások előidézésével megy végbe az organizmusok sejtjeiben. Az UV sugárzás 100-400 nm-ig terjed (a sugár és a látható spektrum között). Az optimális UV sugárzás 245 és 285 nm között van. Az UV fertőtlenítés alacsony nyomású lámpával megy végbe, amelynek sugara maximum 253.7 nm hullámhosszig terjed, a közepes nyomású lámpák 180 és 1370 nm között bocsátják ki az energiát, de vannak magas intenzitású lámpák is (impulzus módszerrel).

Hívjon minket

Keressen minket

  

Több mint 100 elégedett ügyfél! Legyen Ön is elégedett velünk, hívjon minket!


Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689