Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Szennyviztisztítás

Szennyvíztisztítás

Mi is a szennyvíz?

Szennyvíztisztítás elemi érdek! A szennyvíz alatt minden olyan szennyezett vizet értünk, ami az általános emberi használat során szennyeződött, de még megtisztítható. A szennyvizet különböző módokon különböztetjük meg: kommunális szennyvíz, valamint ipari és mezőgazdasági szennyvíz. A csatornahálózat kiépítés nagyon fontos része a szennyvíz kezelésének, de kiépítése egyéb csatornahálózatokkal való összekötése költséges és bonyolult. A szennyvíz tehát elvezethető a csatornahálózaton keresztül, de akár ülepítő rendszerekben hosszú időre el is tárolható. Ez utóbbi lehetőség csak átmeneti megoldás lehet, mert előbb utóbb mindenképp kezdeni kell valamit a felgyülemlett szennyvízzel.
A környezetbe tisztítás nélkül visszaengedett szennyvíz környezeti károsodást okozhat! Így tehát a szennyvíztisztítás a jövőnk szempontjából elemi érdek.

A szennyvíztisztítás célja

Az ipari- és mezőgazdasági termelés valamint a lakossági szennyvíz termelés komoly aggodalomra ad okot a környezetvédelem területén. Az elsőszámú feladat a keletkezett szennyvizet újra hasznosíthatóvá tisztítani. A szennyvíz különböző eljárásokkal akár emberi fogyasztásra is alkalmassá tehető, de megtisztítható olyan tisztaságúra is, amely fertőtlenítés után a kert öntözésére szolgál, illetve visszaforgatva a ház vízellátásába, a fűtőrendszerben alkalmazható vagy a wc öblítését szolgálja. A szennyvíztisztítás célja, lényege vízben levő szennyeződések visszatartása, elkülönítése valamint a szennyvíz újra hasznosíthatóvá tétele.
A tisztítás során keletkezett iszap és egyéb lerakódások eltávolítása és ártalmatlanítása után az szerves iszap, biomasszává, biogázzá alakítható és fertőtlenítés után ismételten visszakerülhet a környezetbe.

Szennyvíztisztítás házilag

Ma már nem elérhetetlen egy házilag alkalmazható szennyvíztisztító rendszer beépítése a házhálózatba. Az a szennyvíz mennyiség amit egy 4 tagú család esetében keletkezik, már kisebb lakossági szennyvíztisztító rendszerekkel megtisztítható.
Ezek rendszerint kisebb szennyvíztisztító berendezések, amelyek föld felszínén állva, illetve a talajba süllyesztve a mérettől függően a pincébe vagy a kertbe telepíthetők. A legnépszerűbb házi szennyvíztisztító berendezések általában vastag műanyag fallal vannak ellátva, melyek ennek ellenére is könnyűek. Valamint mellette szólt a hosszú élettartam és a hosszú garancia idő amit a gyártó ad.

Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689