Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Szennyvíztisztítás fontossága

Szennyvíztisztítás

Mi is a szennyvíz?

Szennyvíztisztítás elemi érdek! A szennyvíz alatt minden olyan szennyezett vizet értünk, ami az általános emberi használat során szennyeződött, de még megtisztítható. A szennyvizet különböző módokon különböztetjük meg: kommunális szennyvíz, valamint ipari és mezőgazdasági szennyvíz. A csatornahálózat kiépítés nagyon fontos része a szennyvíz kezelésének, de egyéb csatornahálózatokkal való összekötése költséges és bonyolult. A szennyvíz tehát elvezethető a csatornahálózaton keresztül, de akár ülepítő rendszerekben hosszú időre el is tárolható. Ez utóbbi lehetőség csak átmeneti megoldás lehet, mert előbb utóbb mindenképp kezdeni kell valamit a felgyülemlett szennyvízzel. A környezetbe tisztítás nélkül visszaengedett szennyvíz környezeti károsodást okozhat! Így tehát a szennyvíztisztítás a jövőnk szempontjából elemi érdek.

A szennyvíztisztítás célja

Az ipari- és mezőgazdasági termelés, valamint a lakossági szennyvíz termelés komoly aggodalomra ad okot a környezetvédelem területén. Az elsőszámú feladat a keletkezett szennyvizet újra hasznosíthatóvá tenni. A szennyvíz különböző eljárásokkal akár emberi fogyasztásra is alkalmassá tehető, de megtisztítható olyan tisztaságúra is, amely fertőtlenítés után a kert öntözésére szolgál, illetve visszaforgatva a ház vízellátásába. Akár a fűtőrendszerben is alkalmazható vagy a wc öblítését szolgálhatja. A szennyvíztisztítás célja a vízben levő szennyeződések visszatartása, elkülönítése valamint a szennyvíz újra hasznosíthatóvá tétele. A tisztítás során keletkezett iszap és egyéb lerakódások eltávolítása és ártalmatlanítása után az szerves iszap, biomasszává, biogázzá alakítható és fertőtlenítés után ismételten visszakerülhet a környezetbe.

Szennyvíztisztítás házilag

Ma már nem elérhetetlen egy házilag alkalmazható szennyvíztisztító rendszer beépítése a ház vízhálózatába. Az a szennyvíz mennyiség, amit egy 4 tagú család esetében keletkezik, már kisebb lakossági szennyvíztisztító rendszerekkel megtisztítható. Ezek rendszerint kisebb szennyvíztisztító berendezések, amelyek föld felszínén állva, illetve a talajba süllyesztve a mérettől függően a pincébe vagy a kertbe telepíthetők. A legnépszerűbb házi szennyvíztisztító berendezések általában vastag műanyag fallal vannak ellátva, melyek ennek ellenére is könnyűek. A rendszer mellett szól a hosszú élettartam és a hosszú garancia idő, amit a gyártó ad.

Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689