Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Közösségi szennyvíztisztítók

Kiközösségi szennyvíztisztítók

Kisközösségi szennyvíztisztító berendezéseinket olyan helységekbe ajánljuk, ahol fontosnak tartják a környezet védelmét. 300-500.000 főt képesek kiszolgálni az általunk forgalmazott közösségi szennyvíztisztítók.

 
Kisközösségi szennyvíztisztítók. A nagyvárosok közelében gyorsan növekvő települések gyakran kénytelenek szembenézni a szennyvíztisztító telepek elégtelen kapacitásával. Gond lehet a helyhiány, a problémás telepítési feltételek vagy a meglévő kapacitás kiterjesztéséhez szükséges terület magas ára. A membrános technológiának köszönhetően van megoldás ezekre a problémákra.
Ez a szennyvíztisztítási technológia több mint kétszeres kapacitást kínál az aktuális szennyvíztisztítási térfogatokon belül, azaz anélkül, hogy több tartályt kellene építeni. Az MBR technológia alkalmazásával több szennyvíztisztító telep bővítését sikerült megoldanunk. A membrán bioreaktorral (MBR) működő szennyvíztisztító berendezés a szennyvíz biológiai kezelését kombinálja a membrántechnológiával. Az aktivált iszap és a kezelt szennyvíz elválasztását süllyesztett membránmodulok segítségével végezzük. Az MBR-rel felszerelt szennyvízkezelő rendszer fő előnye a kifogástalan vízminőség, ami a hagyományos szennyvíz kezelési módszerekkel nem érhető el.
Egy a fővároshoz közeli település szennyvíztisztító telepének a meglévő 2940 lakosról(felhasználó) a szükséges 6000 lakosra történő átépítés során a szennyvízkezelés területén a jelenleg legfejlettebb MBR technológiát alkalmaztuk. A szennyvíztisztító kapacitások megduplázásához a membrántechnológia alkalmazásával sikerült, új aktiváló tartályok felépítése nélkül. A tervezése során felhasználtuk a már meglévő szennyvíztisztító épületet, kisebb szerkezetek hozzáadásával.

A szennyvíztisztító telep műszaki megoldásaA szennyvíztisztító telep az 1990-es évek közepén épült, két vonalas aktiválási rendszerrel. A szennyvíztisztítóberendezés téglalap alakú, a függőlegesen lebegő másodlagos tisztítókon keresztül történt a település szennyvízének kezelése. A szennyvíztisztító berendezést napi 614 köbméter szennyvízre tervezték, 176 kg-os BOI/nap terheléssel, amely 2940 LE felel meg. 2008-ban felülvizsgálatot készítettek és kiderült, hogy a szennyvíztiszttótelep nem az eredeti technológiai terv szerint és a későbbi működési előírások szerint működik. A kibocsátási határértékeket túllépték és a másodlagos ülepítőtartályok hidraulikus instabilitást mutattak. A szennyvíz jelentős beszivárgása miatt a szennyvíztisztító berendezést az újjáépítés előtt hidraulikusan túlterhelték.

A rekonstruált szennyvíztisztító telep D-N (denitrifikáció-nitrifikáció) elrendezésű, kettős vonalú, mechanikai-biológiai szennyvíztisztító telepként építették át, az aktiválási tartályban közvetlenül elhelyezett aktivált iszapszűréses membránokkal. A mechanikus előkezelés a szivattyútartályban elhelyezkedő szűrőkosárból és a TOP3 kombinált mechanikus előkezelő egységből áll.
A szennyvíz tovább áramlik az aktiválótartály denitrifikációs részébe, amely keverővel és finom buborékot tartalmazó levegőztető elemekkel van ellátva, lehetővé téve a kezelő számára a rugalmasabb reagálást a különböző működési helyzetekre. A nitrifikációs rész finombuborékos Raubioxon levegőztető elemekkel van felszerelve. A fúvókák működését minden sorban egy beépített oxigénérzékelő vezérli.
Az aktiváló tartályok végén az EP-UF membránmodulok vannak felszerelve (4 db modul minden sorban) A teljes szűrési terület 3,328 m². A membránok teljes területre kiterjedő laminálása lehetővé teszi a megfelelő visszamosást és kémiai visszavezetést, az úgynevezett CEB-t. A CEB-vel végzett visszamosatásnak köszönhetően a membrán regenerációs intervalluma jelentősen meghosszabbodik és az élettartama is jelentősen növekszik..
Az átfolyást a membránon forgó dugattyúval ellátott szivattyúk biztosítják. Forgó dugattyúk alkalmazása térbeli megtakarítást és nagyobb üzembiztonságot eredményez, szemben a rendszeresen használt üreges szivattyúkkal. A szennyvizet a másodlagos ülepítő tartályok egyikébe vezetik, amelyből a kezelt víz kiáramlik, és végül visszafolyásgátlásra, a csavarszűrő mosására, a membránok regenerációs kamrájának feltöltésére és a tartály feltöltésére kerül (iszapvízmentesítés) A mérési, szabályozási és ellenőrzési rendszert úgy tervezték meg, hogy maximalizálja a technológiai paraméterek és az energiaszükséglet optimalizálását. A vezérlőrendszer lehetővé teszi az összes mért paraméter és távvezérlés arkiválását, beleértve a mobiltelefonok alkalmazást is.
A szennyvíztisztító telep építése során a vízkezelés területén használt legfejlettebb technológiát alkalmaztuk - membrán bioreaktort. Az MBR használatával megoldódott a helyhiány problémája, amely gyakran adódik a hagyományos szennyvíztisztító rendszereknél. Az MBR-rel rendelkező szennyvíztisztító telep anélkül duplázta meg a kapacitását, hogy új aktiváló tartályokat kellett volna építeni. A szennyvíztisztító telep felújítása a létesítmény üzemeltetése során történt. Cégünk hosszú évek tapasztalatait felhasználva alakította ki a különböző membrántechnikai berendezéseket.


Szennyvíztiszttó telepeink egész Európában megbízhatóan működnek. Eddig több mint 150 helyen építettünk át hagyományos szennyvíztisztító telepet MBR technológiával működő korszerű szennyvíztisztító telepre.
Tervezett szennyvíztisztító kapacitása
Q24 = 852 köbméter/nap
QD = 1150 köbméter/nap
Qbio,max= 95,9 köbméter/óra
Kiáramlási paraméterek
BOI5 < 2 mg/l
KOICR < 30 mg/l
Összes lebegőanyag < 2 mg/l
Nösszes < 10 mg/l
EP-UF 416 Ultrafiltrációs membrán modul - kizárólag cégünk gyártja.

Alapvető jellemzők: Szűrési terület 416 m² - Pórusméret 0,04 μm - Anyag - Stabil hidrofil polieterszulfon (PES) - Biztonságos gát a lebegőanyag és a mikroorganizmusok számára - Hosszú élettartam (nagy kémiai és mechanikai tűrés)

A működési költségek csökkentéseA membrán modulok élettartamának növelése: - A lapos membrán modulok ellenállnak a rostos anyag eltömődéseknek - A teljes körű laminálás biztosítja a teljes felületen történő szűrést minimális nyomásvesztéssel - A modul nagy felületi sűrűsége - Mechanikus sérülés esetén a membrán automatikusan lezár - A patronrendszer lehetővé teszi az egyszerű telepítést és a lapok rugalmas beilleszkedését - Az EP-UF membránmodul felépítése lehetővé teszi a megfelelő visszamosatás t(15 kPa nyomással) A vegyi anyagok adagolása (CEB), amely jelentősen kiküszöböli a membrán felületének eltömődését - A finombuborékos levegőztető rendszer, amely a modul része, csökkenti az aktiváló tartály levegőztetésének működési költségeit.

TOP 3/60 Kombinált mechanikus előkezelés - kizárólag cégünk gyártja. Alapvető jellemzők: - finom csavaros szűrő, integrált préseléssel, a homok és zsír eltávolítása egy helyen történik - 2 mm-es furatokkal ellátott csavaros szűrő a szennyvíztisztító membrán részének maximális védelme érdekében - teljesen rozsdamentes acélszerkezet, tengely nélküli spirálok használatával.

A berendezés legfontosabb előnyei: - alacsony beépített teljesítménybemenet - maximális kapacitás 60 l/s - a szárazanyag tároló térfogatának jelentős csökkenése, 40% - nagyon hatékony a homok eltávolításánäl > 95% (szemcseméret> 200 μm) - Magas hatékonyság a zsír eltávolításában ≈ 85%

Közösségi szennyvíztisztítók leírása

Az általunk forgalmazott kompakt szennyvíztisztító telepek optimális megoldást nyújtanak a falvaknak és városoknak. Ezek a szennyvíztisztító berendezéseink alkalmazhatók a szervesen szennyezett ipari szennyvíz esetén is, különösen az élelmiszeriparban.

A szennyvíztisztító telep technológiai elrendezése mindig az adott helyszinhez megfelelően alakítjuk ki, hogy a felhasználók mindig elégedettek legyenek.

A szennyvíztisztító lehet egy vonalas legfeljebb négy vonalas megoldás (párhuzamos vonal) így a berendezés terhelés esetén folyamatosan bővithető. A szennyvíztisztító lehet szabadtéri vagy részben fedett vagy teljesen befedett egység és teljesen szagtalanul működik.
 
Miért válasszuk a kompakt szennyvíztisztító rendszert?
 

A tisztított víz minősége

Jellemző Követelmény kifolyó víz * Követelmény kifolyó víz * Berendezés**
“p” [mg/L] “m” [mg/L] [mg/L]
BOI5 [m³/nap] 25 50 15
KOI 120 170 75
SS [kWh/nap] 30 60 20
N-NH4+ 15 30 10
*) Kötelező érték szennyvíztisztító telep 10 000 LE-ig **) Átlagértékek ***) A víz hőmérséklete 10 ° C fölött
 

A szennyvíztisztító telepek körülbelüli mérete

Lakos 500 1000 2000 5000 10000
Beépített terület [m] 11,5x7,5 12,5 × 10 20x15 75x50 100x60
Szennyvíz mennyiség [m³/nap] 75 150 300 750 1500
Energiaigény*[kWh/nap] 45 90 175 400 775
Sorok száma 1-2 2 2 2-4 4
*)Hozzávetőleges érték/ A szennyvíztisztító telep vízminősége teljes terhelés alatt, valós bemért értékek a korábban épített telepeknél
 

Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689