Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Közösségi szennyvíztisztítók

Kisközösségi szennyvíztisztítók

Kisközösségi szennyvíztisztító berendezéseinket olyan helységekbe ajánljuk, ahol fontosnak tartják a környezet védelmét. 300-500.000 főt képesek kiszolgálni az általunk forgalmazott közösségi szennyvíztisztítók.

Kisközösségi szennyvíztisztítók. A nagyvárosok közelében gyorsan növekvő települések gyakran kénytelenek szembenézni a szennyvíztisztító telepek elégtelen kapacitásával. Gond lehet a helyhiány, a problémás telepítési feltételek vagy a meglévő kapacitás kiterjesztéséhez szükséges terület magas ára. A membrános technológiának köszönhetően van megoldás ezekre a problémákra.
Ez a szennyvíztisztítási technológia több mint kétszeres kapacitást kínál az aktuális szennyvíztisztítási térfogatokon belül, azaz anélkül, hogy több tartályt kellene építeni. Az MBR technológia alkalmazásával több szennyvíztisztító telep bővítését sikerült megoldanunk. A membrán bioreaktorral (MBR) működő szennyvíztisztító berendezés a szennyvíz biológiai kezelését kombinálja a membrántechnológiával. Az aktivált iszap és a kezelt szennyvíz elválasztását süllyesztett membránmodulok segítségével végezzük. Az MBR-rel felszerelt szennyvízkezelő rendszer fő előnye a kifogástalan vízminőség, ami a hagyományos szennyvíz kezelési módszerekkel nem érhető el.
Egy a fővároshoz közeli település szennyvíztisztító telepének a meglévő 2940 lakosról(felhasználó) a szükséges 6000 lakosra történő átépítés során a szennyvízkezelés területén a jelenleg legfejlettebb MBR technológiát alkalmaztuk. A szennyvíztisztító kapacitások megduplázásához a membrántechnológia alkalmazásával sikerült, új aktiváló tartályok felépítése nélkül. A tervezése során felhasználtuk a már meglévő szennyvíztisztító épületet, kisebb szerkezetek hozzáadásával.

A működési költségek csökkentéseA membrán modulok élettartamának növelése: - A lapos membrán modulok ellenállnak a rostos anyag eltömődéseknek - A teljes körű laminálás biztosítja a teljes felületen történő szűrést minimális nyomásvesztéssel - A modul nagy felületi sűrűsége - Mechanikus sérülés esetén a membrán automatikusan lezár - A patronrendszer lehetővé teszi az egyszerű telepítést és a lapok rugalmas beilleszkedését - Az EP-UF membránmodul felépítése lehetővé teszi a megfelelő visszamosatás t(15 kPa nyomással) A vegyi anyagok adagolása (CEB), amely jelentősen kiküszöböli a membrán felületének eltömődését - A finombuborékos levegőztető rendszer, amely a modul része, csökkenti az aktiváló tartály levegőztetésének működési költségeit.

TOP 3/60 Kombinált mechanikus előkezelés - kizárólag cégünk gyártja. Alapvető jellemzők: - finom csavaros szűrő, integrált préseléssel, a homok és zsír eltávolítása egy helyen történik - 2 mm-es furatokkal ellátott csavaros szűrő a szennyvíztisztító membrán részének maximális védelme érdekében - teljesen rozsdamentes acélszerkezet, tengely nélküli spirálok használatával.

A berendezés legfontosabb előnyei: - alacsony beépített teljesítménybemenet - maximális kapacitás 60 l/s - a szárazanyag tároló térfogatának jelentős csökkenése, 40% - nagyon hatékony a homok eltávolításánäl > 95% (szemcseméret> 200 μm) - Magas hatékonyság a zsír eltávolításában ≈ 85%

Közösségi szennyvíztisztítók leírása

Az általunk forgalmazott kompakt szennyvíztisztító telepek optimális megoldást nyújtanak a falvaknak és városoknak. Ezek a szennyvíztisztító berendezéseink alkalmazhatók a szervesen szennyezett ipari szennyvíz esetén is, különösen az élelmiszeriparban.

A szennyvíztisztító telep technológiai elrendezése mindig az adott helyszinhez megfelelően alakítjuk ki, hogy a felhasználók mindig elégedettek legyenek.

A szennyvíztisztító lehet egy vonalas legfeljebb négy vonalas megoldás (párhuzamos vonal) így a berendezés terhelés esetén folyamatosan bővithető. A szennyvíztisztító lehet szabadtéri vagy részben fedett vagy teljesen befedett egység és teljesen szagtalanul működik.
 

Miért válasszuk a kompakt szennyvíztisztító rendszert?

 

A tisztított víz minősége

Jellemző Követelmény kifolyó víz * Követelmény kifolyó víz * Berendezés**
“p” [mg/L] “m” [mg/L] [mg/L]
BOI5 [m³/nap] 25 50 15
KOI 120 170 75
SS [kWh/nap] 30 60 20
N-NH4+ 15 30 10
*) Kötelező érték szennyvíztisztító telep 10 000 LE-ig **) Átlagértékek ***) A víz hőmérséklete 10 ° C fölött
 

A szennyvíztisztító telepek körülbelüli mérete

Lakos 500 1000 2000 5000 10000
Beépített terület [m] 11,5x7,5 12,5 × 10 20x15 75x50 100x60
Szennyvíz mennyiség [m³/nap] 75 150 300 750 1500
Energiaigény*[kWh/nap] 45 90 175 400 775
Sorok száma 1-2 2 2 2-4 4
*)Hozzávetőleges érték/ A szennyvíztisztító telep vízminősége teljes terhelés alatt, valós bemért értékek a korábban épített telepeknél
 

Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689