Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Esővízgyűjtő berendezések

A berendezés részei

1

Polipropilén tartály

amely lehet beépített vagy felszíni (pl. a pincében)

2

öntisztító mechanikus szűrő

amely összegyűjti a mechanikai szennyeződést (levelek, stb.)

3

Automata

vízellátó rendszer a házhoz

4

A tartály

vízszintjének vizuális ellenőrzése és automatikus kiegészítése (szükség esetén).

Szeretnénk bemutatni oldalunkon az egyik legfontosabb termékünket az esővízgyűjtő tartályunkat. A föld alatti, és föld feletti esővízgyűjtő tartály alkalmas esővíz és szennyvízgyűjtésre, tűzoltáshoz használatos víz tárolására, szállítására.
A föld feletti esővízgyűjtő tartályunkhoz esetleg külön tető is tartozik, amely segíti a esővíz összegyűjtését, ott ahol nem megoldott a nagy kiterjedésű tetőzettel való összekötés (pl.: üres telek, vagy a kert vége).
Az esővízgyűjtő berendezés mellé tartozik egy szűrő is amely az esetleges az esővízbe kerülő anyagokat(falevél, ág, egyebek) felfogja megakadályozva azok a tartályba kerülését. Továbbá telepíthető egy olyan szivattyú berendezés is, amely a megtisztított esővizet visszatáplálja a ház vízrendszerébe. Nagy luxus az esővizet nem összegyűjteni, mivel több formában is újra hasznosítható. Egy családi ház átlagos méretű tetejéről évente 60-70m3 esővíz gyűjthető össze. Újra hasznosíthatjuk a vizet, amely akár kertöntözésre, mosdó öblítésre vagy akár a fűtési rendszer ellátására is alkalmas.

A berendezés kialakítása a következő egyenlet alapján történik:

V (m3) = E (l) × 0,06

E (l) = N (l/m2) × A (m2) × B

E (l) – éves csapadékmennyiség

N (l/m2) – helyi éves csapadékmennyiség

A (m2) – terület

B – a technológiai veszteség faktora (kipárolgás, szűrés közbeni veszteség; o,7-0,8)

Hívjon minket

Keressen minket

  

Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689