Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 1099

Esővízgyűjtő berendezések

A berendezés részei

1

Polipropilén tartály

amely lehet beépített vagy felszíni (pl. a pincében)

2

öntisztító mechanikus szűrő

amely összegyűjti a mechanikai szennyeződést (levelek, stb.)

3

Automata

vízellátó rendszer a házhoz

4

A tartály

vízszintjének vizuális ellenőrzése és automatikus kiegészítése (szükség esetén).

A föld alatti, és föld feletti esővízgyűjtő tartály alkalmas esővíz és szennyvízgyűjtésre, tűzoltáshoz használatos víz tárolására, szállítására. A föld feletti esővízgyűjtő tartályunkhoz külön tető is szerelhető, amely segíti a esővíz összegyűjtését, ott ahol nem megoldott a nagy kiterjedésű tetőzettel való összekötés (pl.: üres telek, vagy a kert vége).
Az esővízgyűjtő berendezés mellé tartozik egy szűrő is, amely az esővízbe kerülő szennyeződéseket (falevél, ágak, stb.) felfogja, megakadályozva tartályba kerülésüket. Továbbá telepíthető egy olyan szivattyú berendezés is, amely a megtisztított esővizet visszatáplálja a ház vízrendszerébe.
Nagy luxus az esővizet nem összegyűjteni, mivel több formában is újrahasznosítható. Egy átlagos családi ház tetejéről évente 60-70m3 esővíz gyűjthető össze. Ez a vízmennyiség kertöntözésre mosdó öblítésre vagy akár a fűtési rendszer ellátására is alkalmas.


Warning: filter_var() expects parameter 2 to be long, string given in /home/hullade1/public_html/haziszennyviztisztitas.hu/wp-content/plugins/duracelltomi-google-tag-manager/public/frontend.php on line 689